Godina Linuksa, dok se koristi macOS

 

 

 

Open Source Summit 2017 je u toku. Linux i Open Source velikani došli u Los Anđeles kako bi prisustvovali ovom događaju.

Džim Zemlin izvšni direktor The Linux Foundation  rekao je   “2017 je zvanično godina Linuksa” .

Ovo je tvit sa zvaničnog Linus Foundation naloga :

Ovo ne bi trebalo da bude iznenađenje. Šef Linuks fondacije je nazvao 2017. godinu, godinom Linuks desktopa, šta bi moglo krenuti po zlu?

Ali evo ga! Džim Zemlin možda nije korstio Linuks godinama, i najgore je što je on pripremio svoje slajdove kako bi objavio godinu Linuks desktopa na Apple uređaju.

 

Matthev Garret je programer za bezbednost u Guglu i radi na Linuks operativno sistemu. On je takođe primetio Džima Zemlina kako koristi macOS dva puta u poslednje četri godine.

Postavlja se pitanje, da li ovako velika Linuks fondacija ne koristi Linuks operativno sistem?

Možda ne treba postavljati ovo pitanje, jednostavno preći preko ove priče i zanemariti je, jer on na kraju krajeva ima slobodu izbora svog operativnog sistema. Zar ne?

Veća stvar je ako direktor Koka-Kole pije Pepsi, ili da Tim Kuk predstavi novi ajfon koristeći neki od Microsoft uređaja.

Iako entuzijasti Linuksa širom sveta pokušavaju da ohrabre ljude da počnu da koriste Linuks, neudobno je videti kako šef Linuks fondacije ne koristi Linuks nego neki drugi operativni sistem.

Linuks fondaciju ne zanima Linuks? FOSS Force je već napisao članak o apatiji Linuks fondacije za desktop Linuks.

U poslednje vreme Linuks se više fokusirao na server i cloud na tom polju rade stvarno fantastičan posao.

Šta mislite o celoj ovoj priči? Značilo bi nam da ostavite svoje mišljenje u komentaru ispod članka.