Ninet i Budi Ubuntu prijateljstvo – zajedno o SSD hostingu

Svima poznat HDD(Hard Disk Drive) polako zauzima svoje mesto u istoriji uređaja za skladištenje podataka. Moje mišljenje, odlazak u istoriju mu usporava memorijski raspon koji ide u terabajte po sasvim prihvatljivim cenama. Njegov sledbenik SSD(Solid State Drive) prezima lidersku poziciju u svetu baš zbog nedostatka klasičnog HDD-a, a to je logično brzina.

Razlika izmedju SSD i klasičnog hard diska?

Klasičan hard disk i danas funkcioniše na principima nastalim 60. – 70. godina prošlog veka, dakle podaci se skladište na mnoštvo diskova koji se vrte vrlo brzo. Naravno svih ovih godina je rađeno na njima i njihove performanse su bile unapređivane, ali opet se sve svodilo na mehaničku radnju koja je omogućavala da se podaci upisuju i koriste po potrebi. U slučaju da planirate da skladištite svoju aplikaciju a očekujete veliku posećenost, klasičan hard disk neće odraditi posao.

 

 

SSD nema ništa mehaničko, on skladišti podatke na mikročipovima. Kako sam pomenuo da nema ništa mehaničko, to podrazumeva da nema nikakvog kašnjena u prenosu podataka i read/write zahteva. Ako vaša aplikacija zahteva kvalitetne performanse, veoma brzo učitavanje, brz pristup podacima, SSD hosting je najbolje rešenje.

 

Brzina je neophonda.

Kakvog god tipa sajt bio, korisnik danas zahteva što brže učitavanje, na vama je da to korisniku i pružite kako bi on opet došao kod vas, a to ćete najbolje uspeti ispravnim izborom hosting kompanije i paketa koji oni nude.

Konkretno da kažem, korišćem SSD hostinga vaš sajt će se mnogo brže otvarati nego sa nekim klasičnim web hosting paketom, kad kažem klasičnim mislim na hosting pakete sa HDD skladištem.

Naravno, postoji još mnogo faktora koji utiču na brzinu sajta, ali uzimajući u obzir dva potpuno ista sajta hostovana na klasičnom HDD i na SSD, sajt koji je na SSD-u će mnogo brže raditi.

Još jedan razloga zašto je danas brzina neophodna, Gugl! Guglov pretraživački algoritam poseduje merače koji neprestano rangiraju vaš sajt. Jedan od faktora rangiranja sajta i da li će te se naći na famoznoj prvoj strani je naravno brzina učitavanja.

 

Pouzdanost?

Znate kako, nema delova koji su mehanički, tako da nema oštećenja te vrste. Radni vek oko 2 miliona časova, dok klasičan disk ima oko 700.000 do milion radnih časova. Izdržljivost samog diska zavisi i od načina korišćenja, to se podrazumeva.

Kvarenje klasičnog diska rezultira gubljenjem podataka, dok kvar na SSD disku ograničava korišćenje, dakle ne može se više upisivati na njega, ali svi fajlovi sa diska su vidljivi i mogu se preuzeti.


Naš prijatelj sajta, i hosting provajder gde je i sam Budi Ubuntu projekat smešten, nudi izuzetno kvalitetnu ponudu hosting paketa.

Kako je tema SSD hosting, akcenat ću staviti na SSD hosting planove naših prijatelja. Dakle, reč je o Ninet hosting kompaniji, u poslu su više od 15 godina, pa je ozbiljan i odgovoran pristup gradjen godinama i iskustvom.

Kopiraću jednu rečenicu sa Ninet-ovog sajta koji mi se jako svidela :

Jedina stvar koju od početka nismo menjali je odnos prema korisnicima i učimo iz iskustva naših korisnika.

kao i njihov slogan :

Vi ste na prvom mestu! I tačka.

Preko 6000 klijenata svedoči da je ovaj slogan sasvim na mestu i da opravdano stoji na sajtu.

Kako smo napravili odličnu saradnju sa Ninet-om, odlučili su da sve naše čitaoce koji su zainteresovani za kupovinu SSD hostinga nagrade sa 55% popusta na svim SSD hosting planovima.

 • Cene su prikazane sa PDV-om na godišnjem nivou.
 • Za plaćanje iz inostranstva, koristite englesku verziju sajta!
 • Uštedite 33% – kupovinom bilo kog hosting paketa na dve godine treću dobijate besplatno.

Pouzdanost i sigurnost.

Kupovinom SSD hostinga ne dobijate samo kvalitetnu uslugu i zakuplje ni prostor, Ninet vam obećava i daje pouzdanost i sigurnost. Bekap se radi dnevno, nedeljno i mesečno. Koriste najsavremenija sigurnosna rešenja za servere koji se nalaze u Ninetovom data centru u Nišu.

U sve to spadaju :

 • Direktorijumi zaštićeni lozinkom
 • Error log
 • Hotlink zaštita
 • Leech zaštita
 • GnuPG kezs
 • Redudantni link od strane 3. provajdera

Podrška

Korisnička podrška ali dosta kvalitetnija od one na koju smo svi navikli, pisanje tiketa pa čekanje pa objašnjavanje u nedogled. Ninet je zbog osećaja sigurnosti kod klijenta uveo mogućnost i kontaktiranaj telefonom svakog dana od 8 do 20 sati.

Tehnička podrška je na raspolaganju za :

 • Besplatnu migraciju sajta sa drugog hosting naloga
 • Besplatnu instalaciju CMS-a po želji
 • Konsultacije oko izbora dodataka i njihovu instalaciju
 • Baza znanja sa upustvima

Niste zadovoljni uslugom?

Kupili ste a niste zadovoljini, ništa ne brinite. 30 dana nakon kupovine imate pravo testiranja, ako iz bilo kog razloga niste zadovoljni i ne želite da dalje koristite hosting Ninet vam vraća novac bez ikakvih pitanja.

Još nešto :

 

I bez prethodnog iskustva možete samostalno da kreirate svoju jednostavniju prezentaciju. Malo interesovanja i sve potrebno je tu.

Svi korisnici Ninet Hostinga potpuno besplatno mogu da imaju Comodo SSL certifikat u sklopu svog hosting paketa. Potrebno je samo da ga aktivirate.

cPanel je trenutno najbolje i najrasprostranjenije rešenje za upravljanje hosting nalogom i nudi brojne pogodnosti.

Za Vas smo integrisali Cloudflare u cPanel i imate mogućnost da sami ili uz našu pomoć iskoristite besplatno mogućnost značajnog ubrzanja Vašeg sajta. Za posebne zahteve takodje imamo rešenje.

Performanse?

Mi dobro razumemo važnost brzog učitavanja Vašeg sajta. Naši SSD 10-cores Xeon hosting serveri Vam omogućavaju i do 300% brže učitavanje stranicenego kod standardnog hostinga. Protok na mesečnom nivou je duplo veći nego kod SAS Web Hosting paketa. U praksi to znači da će naši hosting paketi biti dovoljni i za sajtove koji imaju i do 500 000 poseta mesečno.

NiNet 

Za ostvarivanje popusta od 55%, obratite nam se na našoj Facebook Budi Ubuntu stranici za dobijanje promo koda.